6 σημαντικά πράγματα που δε γνωρίζουμε για την ενυδατική κρεμά.

by / Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014 / ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ Άρθρα της Τζένης
images[4]

 

images (2)[1]

Οι περισσότερες γνωρίζουμε τα βασικά: Moisturizer κρατά το δέρμα ενυδατωμένο και προστατεμένο. Πέρα από τα βασικά, υπάρχουν πολλά που δεν γνωρίζουμε για την ενυδατική κρέμα, ένα από τα πιο βασικά είναι και ο σωστός τρόπος που πρέπει να εφαρμοστεί . Πλέον, υπάρχουν πολλά που νομίζουμε πως ξέρουμε ότι είναι απλά λάθος. Ας ξεκαθαρίσουμε τις φήμες…
1.Ο ​​τρόπος που εφαρμόζεται την ενυδατική κρέμα μπορεί πραγματικά να σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτερη.
Ακόμα κι αν επιλέξετε την πιο ενισχυμένη ενυδάτωση με πλούσια θρεπτικά συστατικά αν την εφαρμόσετε από πάνω προς τα κάτω, μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Αυτό συμβαίνει διότι η εφαρμογή από την κορυφή προς τα κάτω αναγκάζει να τραβάτε συνεχώς το δέρμα προς τα κάτω, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε χαλάρωση. Πάντα ισχύει από κάτω προς τα πάνω, με απαλές κινήσεις ειδικά γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.
2Θα πρέπει να σας γίνει ρουτίνα και να μη παραλείψετε τη βραδινή φροντίδα του δέρματος σας.
Έχετε ακούσει ότι είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε μια καλή ενυδατική κρέματο βράδυ, και πραγματικά υπάρχει ολόκληρη επιστήμη πίσω από αυτό. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το σώμα μας χάνει πολύ νερό, οπότε η χρήση μια καλή ενυδατική κρέμα θα σας εξασφαλίσει ότι το δέρμα σας δεν θα μείνει αφυδατωμένο όλη τη νύχτα. Επιπλέον, το βράδυ το ανθρώπινο σώμα πηγαίνει αυτόματα σε «κατάσταση επισκευής,» έτσι μια καλή κρέμα που περιέχει τα σωστά συστατικά, θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση παθήσεων του δέρματος.
3. Είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή και να γίνει σωστή αξιολόγηση για τις ιδιαίτερες ανάγκες του δέρματός σας.
Τα άτομα με ξηρό δέρμα μπορεί να χρειαστείνα το ενυδατώνουν πιο συχνάαπό ό, τι τα άτομα με κανονικόή λιπαρό δέρμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι τα άτομα με λιπαρό δέρμα δεν πρέπει να το ενυδατώνουν. Η ενυδάτωση κάνει πολύ περισσότερα από ότι απλά να βοηθήσει στην ενυδάτωση του ξηρού δέρμα προσθέτει σημαντικές  βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά στο δέρμα και ενισχύει τη λειτουργίατου. Όποιος έχει λιπαρό δέρμα η χρήση της ενυδατικής κρέμας θα βοηθήσει στη μειώσειτην υπερβολική παραγωγή σμήγματος, ενώ παράλληλα θα προσφέρει στο δέρμα τα απαραίτητα θρεπτικά οφέλη.
4.Μπορεί να χρειάζονται διαφορετικές κρέμες για διάφορες περιοχές του δέρματός σας.
Για παράδειγμα, μια ενυδατική κρέμα μπορεί να είναι ιδανική για το δέρμασας, αλλά δενμπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως μια κρέμα ματιών. Αυτές είναι πολύ συγκεκριμένες για την αντιμετώπιση των διαφόρων αναγκών. Και αν έχετε περιοχές του προσώπου, που είναιπολύ πιο ξηρές ή λιπαρές από άλλες θα χρειαστείτε ειδικά προϊόντα φροντίδας του  δέρματος για κάθεπεριοχή.
5.Οι καλύτερες ώρες για να ενυδατώνετε το δέρμα σας είναι σε γενικές γραμμές μετά το ξύρισμα,την απολέπιση ή το μπάνιο.
Το Ξύρισμα και η απολέπιση συνήθως οδηγούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, αλλά μπορεί επίσης να αφαιρέσει από το δέρμα σας και τα φυσικά του έλαια, γι “αυτό είναι σημαντικό να αναπληρωθούν με μια καλή ενυδατική κρέμα. Η ενυδατική κρέμα θα συγκρατήσει το νερό που έχει απομείνει στο δέρμα σας και θα το κρατήσει στους πόρους σας. Αυτό θα προσφέρει μεγάλη ενυδάτωση για το δέρμα που θα διαρκέσει περισσότερο από ό, τι ενυδάτωση από μονή της , ειδικά για το ξηρό δέρμα.
6.Μερικές φορές απαιτείται περισσότερη υγρασία από ποτέ..
Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια τουχειμώνα μπορεί να είναι απαραίτητο να ενυδατώνετε το δέρμα σας πιο συχνά, ή μπορεί να χρειαστεί να επιλέξετε μια πιο ενισχυμένη ενυδατική κρέμα ενώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οπου  το δέρμα σας είναι πιο λιπαρό, η μετάβαση σε μια ελαφρύτερη ενυδατική κρέμα θα βοηθήσει στη ρύθμιση της παραγωγής σμήγματος, ενώ θα εξακολουθεί να σας παρέχει τα απαραιτητα  οφέλη και τη προστασία που χρειάζεστε.

ΠΑΝΩ