Επαγγελματικό styling

επαγγελματικό styling από τη στυλίστρια JennyΠόσοι άνθρωποι ξέρουν πραγματικά τι κάνει ένας στυλίστας και τι είναι το επαγγελματικό styling; Ο στυλίστας είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία του «στυλ». Ουσιαστικά ο στυλίστας είναι αυτός που αποφασίζει τι φοράει ένα μοντέλο και πώς να το φορέσει.

Στο επαγγελματικό styling ο στυλίστας αναλαμβάνει:

  • Editorial styling / Styling για φωτογραφήσεις.
  • Book μοντέλων
  • Επιδείξεις μόδας
  • Στήλη περιοδικού
  • Celebrity styling (ηθοποιούς, τραγουδιστές, παρουσιαστές)

Όταν ένας στυλίστας εργάζεται σε μια φωτογράφηση, αυτός ή αυτή επιλέγει ουσιαστικά τα ρούχα, τα αξεσουάρ, και / ή τη γενική «εμφάνιση» του μοντέλου για τη φωτογράφιση. Για ένα photoshooting περιοδικού, θα πρέπει να δοθεί στο στυλίστα κάποια κατεύθυνση από το περιοδικό ή καλλιτεχνικό διευθυντή ως προς το ποιο είναι το θέμα (άνοιξη, καλοκαίρι, φωτεινά χρώματα, animal prints, κλπ …) Επιπλέον ένας στυλίστας που γνωρίζει το concept μπορεί να οργανώσει και να συντονίσει (φωτογράφος, μαλλιά, make up, κλπ …). Μόλις η «ιδέα» για το γύρισμα ολοκληρώθηκε με τον φωτογράφο, ο στυλίστας πρέπει στη συνέχεια να ετοιμάσει τα ρούχα για τη φωτογράφιση και να δώσει οδηγίες ή να δείξει κάποια εικόνα στο make-up artist και στο hairstylist για το πώς θέλει να είναι το αποτέλεσμα βάση του concept.

Επομένως ο ρόλος του στυλίστα σε μια φωτογράφιση και όχι μόνο είναι απαραίτητος για να έχουμε το ζητούμενο επαγγελματικό αποτέλεσμα αλλά σε περίπτωση που παραλείψουμε τον στυλίστα από μια φωτογράφιση τότε θα επικρατήσει μια σύγχυση. Αρχικά δε θα τηρηθούν οι σωστοί χρόνοι. Έπειτα ο καθένας θα κάνει αυτό που κρίνει αυτός σωστό, που μπορεί και να είναι, αλλά να μην οργιάζει στο concept. Για παράδειγμα, το χτένισμα που θα επιμεληθεί ο hairstylist μπορεί να κολακεύει το μοντέλο αλλά να μην έχει καμία απολύτως σχέση με το ζητούμενο και να μην αντιπροσωπεύει τη φιλοσοφία του διαφημιζόμενου προϊόντος. Τέλος, ο στυλίστας είναι πάντα σε εγρήγορση καθώς παρακολουθεί τις νέες τάσεις της μόδας και ξέρει πως να τις προσαρμόζει σε κάθε περίπτωση.

 

ΠΑΝΩ